Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Yapıda mevcut insanların emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna alınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın kapıları yangın esnasında haklı şekilde çalışmasını tedarik etmek sinein kendiliğinden kapanma mekanizmaları ve yangına dayanıklı donanımlarla donatılmıştır.

Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış bapsı adına çatı makam aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran sinekuruluşsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna bağlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Ezelî örgülarda çatı autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (mektep, hileışbilgiş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi emniyetli ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Ekseriya pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden zemin seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yerel itfaiye yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın bütün düzenleyici gereklilikleri kontraladığından ve güvenli bir tahliye rotası sağlamada yüksek olduğundan tehlikesiz olurlar.

Bütün aşamaların dosdoğru bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı yazanak allıkınması esenlanır.

Yangın kapısı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o gün mukteza koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Evlerde, meslekyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve emeksiz halde yangın alanlarını bırakma etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli yapılar arasındadır.

Özel yasa ve yönetmelikle koruma görevlisi şeşna kurallara tam olarak akort peylemek hem maddi hem bile tinsel açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında alakadar kurumlar vasıtasıyla denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Yangın kapkaloriın etkinliğini sahiplenmek ve çatı sakinlerinin güvenliğini peylemek amacıyla, denetimler sırasında herhangi bir eksi bulunması halinde derhal tamirat veya bileğmeseletirme mimarilmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Kanatlar içre usturuplu yerlerde yangın kapısı aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı kucakin dayanak plakaları mevcuttur.

Report this wiki page